Aktorja Selma Blair është diagnostikuar me sklerozë multiple në muajin gusht të këtij viti, ndërsa tash ka vendosur ta ndajë këtë lajm me fansat e saj.

Reklama

Përmes një postimi në Instagram, 46-vjeçarja i ka falënderuar të gjithë ata që i ndihmojnë në luftën me këtë sëmundje. Ajo ka treguar se duhet t’i ndihmojnë për t’u veshur dhe për nevojat tjera në baza ditore.

View this post on Instagram

I was in this wardrobe fitting two days ago. And I am in the deepest gratitude. So profound, it is, I have decided to share. The brilliant costumer #Allisaswanson not only designs the pieces #harperglass will wear on this new #Netflix show , but she carefully gets my legs in my pants, pulls my tops over my head, buttons my coats and offers her shoulder to steady myself. I have #multiplesclerosis . I am in an exacerbation. By the grace of the lord, and will power and the understanding producers at Netflix , I have a job. A wonderful job. I am disabled. I fall sometimes. I drop things. My memory is foggy. And my left side is asking for directions from a broken gps. But we are doing it . And I laugh and I don’t know exactly what I will do precisely but I will do my best. Since my diagnosis at ten thirty pm on The night of August 16, I have had love and support from my friends , especially @jaime_king @sarahmgellar @realfreddieprinze @tarasubkoff @noah.d.newman . My producers #noreenhalpern who assured me that everyone has something. #chrisregina #aaronmartin and every crew member… thank you. I am in the thick of it but I hope to give some hope to others. And even to myself. You can’t get help unless you ask. It can be overwhelming in the beginning. You want to sleep. You always want to sleep. So I don’t have answers. You see, I want to sleep. But I am a forthcoming person and I want my life to be full somehow. I want to play with my son again. I want to walk down the street and ride my horse. I have MS and I am ok. But if you see me , dropping crap all over the street, feel free to help me pick it up. It takes a whole day for me alone. Thank you and may we all know good days amongst the challenges. And the biggest thanks to @elizberkley who forced me to see her brother #drjasonberkley who gave me this diagnosis after finding lesions on that mri. I have had symptoms for years but was never taken seriously until I fell down in front of him trying to sort out what I thought was a pinched nerve. I have probably had this incurable disease for 15 years at least. And I am relieved to at least know. And share. 🖤 my instagram family… you know who you are.

A post shared by Selma Blair (@selmablair) on Oct 20, 2018 at 11:23am PDT

“Kam sklerozë multiple. Jam në fazën e ekzecerbimit (keqësimit të sëmundjes). Me lejen dhe vullnetin e Zotit, dhe producentëve të kuptueshëm te Netflix, e kam një punë. Një punë të mrekullueshme”.

“Jam e paaftë. Rrëzohem nganjëherë. Më bien gjërat. Kujtesa ime është e turbullt. Ndërsa ana ime e majtë kërkon udhëzime nga një GPS i dëmtuar. Por, po ia dalim”. Dhe po arrij të qesh, teksa nuk e di me saktësi se çfarë do të bëj, por do ta jap më të mirën”.

Reklama
Lajmet për Selma Blair Lajmet për Selma Blair
Reklama

“Që nga diagnostikimi, në orën 10:30 të mbrëmjes së 16 gushtit, po marr shumë dashuri dhe mbështetje nga miqtë e mi…”, ka shkruar mes tjerash Blair, e cila i ka falënderuar me emra të gjithë ata që po e ndihmojnë.


Skleroza multiple është një sëmundje demielinizuese, në të cilën janë të dëmtuar mbështjellësit e qelizave nervore në tru dhe në palcën kurrizore (medulla spinalis). Ky dëmtim e pengon aftësinë e pjesëve të sistemit nervor që të komunikojnë duke shkaktuar një varg shenjash dhe simptomash fizike, mentale dhe nganjëherë edhe probleme psikiatrike. Në simptomat specifike përfshihen problemet në shikim (nistagmus, vizion i dyfishtë, neurit optik), dobësia dhe spazmat muskulore, probleme me ndjesinë, koordinimin dhe baraspeshën, lodhje, dhimbje, vështirësi në kontrollimin e urinimit dhe defekimit, dhe shumë simptoma të tjera.


Reklama

Aktorja ka rrëfyer se simptomat po i përkeqësohen, mirëpo ka thënë se po jep gjithçka nga vetja që ta vazhdojë jetën në mënyrën sa më të mirë të mundshme.

Reklama

Selma Blair u bë e njohur me rolin e saj në filmin “Brown’s Requiem” (1998), ndërsa suksesi i saj filloi me rolin e Zoe Bean në serialin komik,  “Zoe, Duncan, Jack and Jane” (1999–2000) dhe me rolin e Cecile Caldwell në filmin “Cruel Intentions” (1999).

Selma Blair (Foto: Joshua Blanchard/Getty Images for Alliance of Moms/Guliver)

Suksesi i saj vazhdoi me komeditë “Legally Blonde” (2001) dhe “The Sweetest Thing” (2002), ndërsa arriti famë ndërkombëtare me rolin e Liz Sherman në filmat fantastikë, “Hellboy” (2004) dhe “Hellboy II: The Golden Army” (2008).

Reklama

“Storytelling” (2001), “A Guy Thing” (2003), “A Dirty Shame” (2004), “The Fog” (2005), “WΔZ” (2007), “Feast of Love” (2007), “The Poker House” (2008), “Dark Horse” (2011), “In Their Skin” (2012), “Ordinary World” (2016), “Mothers and Daughters” (2016) dhe “Mom and Dad” (2017) – janë disa prej filmave tjerë të rëndësishëm ku ka luajtur aktorja. /Telegrafi/

Reklama