Gjykimi për lëndën e PSP-së “Shuplakat” në komunën Qendër është ndërprerë dhe është caktuar për 1 qershor, për shkak të pamundësisë së kryetarit në Gjykatën Penale, Ivan Xholev, që menjëherë të vendos për kërkesën e ndryshimit të gjyqtarit të lëndës, Dushan Josifov, shkruan Telegrafi Maqedoni.

Kërkesën në fillim të seancës e ka dërguar mbrojtja e të akuzuarit, për shkak të deklaratës së prokurorisë së PSP-së, Katica Janeva se gjyqtarët janë kapur në dëgjimet telefonike.

Prokurorja Fatime Fetai, ka kërkuar të sillet vendim për refuzimin e kërkesës, duke e quajtur si të pa bazë, sepse, siç tha, për kryetarin e gjykatës dhe zëvendësin e tij nuk mundet të kërkohet ndrimi i tyre për derisa nuk gjykohet në proces.

Në seancë ku dëshmi duhej të jepnin dy dëshmitarë, ku morën pjesë të gjithë të pandehurit, mbrojtësit e tyre me përjashtim të Milan Andov dhe Mitko Peçkov, të cilët janë avokat të Nikolla Gruevski dhe Mile Janakieski. /Telegrafi/