Samiti rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në vendet e Ballkanit Perëndimor është duke u mbajtur të martën në Prishtinë, nën organizimin e prestigjiozes The Economist.

Telegrafi përmes disa fotografive do të ju sjell momente të fillimit të Samitit ku pritet të diskutohet për agresionin ushtarak rus në Ukrainë, mungesën e energjisë elektrike dhe rritjen e çmimeve të mallrave dhe shërbimeve në rajon e botë.

Reklama

Sponsor medial i kësaj ngjarje për këtë vit do të jetë Telegrafi.com

Ndryshe, nga njëmbëdhjetë diskutimet, në panel janë kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ambasadori amerikan Jeff Hovenier, ish-kryeministri grek George Papandreou, ish-presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Schulz, i dërguari i Britanisë së Madhe për Ballkanin, Stuart Peach, ish-ndihmëssekretari amerikan Wess Mitchell dhe shumë personalitete të tjera nga fushat politike, të sigurisë, ekonomisë dhe teknologjisë. /Telegrafi/ 

Reklama
Reklama

Samiti rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Samiti rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Samiti rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Samiti rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Samiti rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Kryeministri Albin Kurti në Samitin rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Alasdair Ross në Samitin rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Ish-presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Schulz në Samitin rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Reklama

Ambasadori amerikan, Jeff Hovenier në Samitin rajonal për sigurinë, ekonominë dhe paqen në Ballkan /Foto: Ridvan Slivova/

Reklama

I Dërguari i posaçëm i Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor, Sir Stuart Peach /Foto: Ridvan Slivova/