Në përpjekje që të llogarisim vitet e njeriut, shumica nesh i referohet metodës së shumëzimit me shtatë

Nuk është krejtësisht absurde, sepse njeriu mesatarisht jeton shtatë herë më shumë se qeni dhe macja, transmeton Telegrafi.

Mirëpo, nuk i kanë të gjithë qentë karakteristikat e njëjta po ashtu nuk janë të gjithë njësoj të mëdhenj. Prandaj, rregulla nuk mund të vlejë për të gjithë qentë.

Kafshët e mëdha të shumtën përfundojnë para racave të vogla, prandaj veterinarët e agjencisë amerikane (American Animal Hospital Association), kanë shpikur mënyrën më të mirë të ‘llogaritjes”.

Sipas tabelës, mund të zbulohet në cilën fazë jetësore është qeni juaj, gjë që është shumë me rëndësi sesa të dini numrin e saktë të moshës.

Qentë janë ndarë në 6 kategori ‘njerëzore’ varësisht nga ajo sa janë të moshuar.

Mirëpo, si edhe te njerëzit, qentë e rinj mund të jenë në gjendje më të keqe se ata të moshuarit, nëse, ndodh të jenë të sëmurë.

Me rastin e takimit pasues me veterinarin tuaj, këshillohuni duke pasur parasysh tabelën dhe nga ai kërkoni këshillat më të mira për raportin ndaj kanakarit tuaj më të dashur. /Telegrafi/