Ruajtja e informacionit të kontaktit në një bazë të dhënash ka shumë kuptim, por ajo që do të kishte kuptim edhe më të madh është nëse baza e të dhënave është mbrojtur me fjalëkalim.

Për fat të keq, kështu nuk ishte rasti me një bazë të dhënash që përmbante informacione kontakti të miliona Instagram të famshmëve dhe llogaritë e kompanive të njohura.

Baza e të dhënave thuhet se u la e ekspozuar për shkak të dikujt që harroi të shtojë një fjalëkalim për të.

Kjo do të thotë se kushdo që zbuloi se ku ishte ruajtur baza e të dhënave mund të fitonte akses pa pasur nevojë për ndonjë mjet të veçantë për thyerje ose mjete për plasimin e fjalëkalimeve.

Baza e të dhënave thuhet të përmbaj për mbi 49 milionë rekorde.

Megjithatë, disa nga këto informacione nuk janë domosdoshmërisht private. Në të njëjtën kohë, edhe të dhëna të tjera private si adresat e postës elektronike dhe numrat e telefonit ishin gjithashtu pjesë e bazës së të dhënave.

Baza e të dhënave është bërë offline dhe në një deklaratë të bërë për TechCrunch, kompania amë e Instagram, Facebook tha, “Ne jemi duke kërkuar në çështjen për të kuptuar nëse të dhënat e përshkruara – duke përfshirë email dhe numrat e telefonit – ishin nga Instagram ose nga burime të tjera.” /Telegrafi/