Të gjithë zhgënjehen kur makina e tyre është viktimë e një gërvishtjeje, edhe nëse është e vogël. Rregullimi i tyre mund të kërkojë kohë dhe nganjëherë shumë para.

Nëse vini re gërvishtje të lehta, mbani në mend se kjo mund të jetë një kërcënim për makinën tuaj dhe mund të çojnë në ndryshk nëse nuk rregullohet. Sidoqoftë, mund të rregulloni njollat ​​e makinës në garazhin tuaj dhe të mos humbni fare ose shumë pak para.

Gjëja më e mirë për këta artikuj është se mund të gjenden kudo, dhe është shumë e mundur që t’i mbani në shtëpi.

Tri këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të rregulloni makinën tuaj në kushte shtëpie:

Pastë dhëmbësh

Nëse keni të bëni me gërvishtje të lehta, përdorni pastë dhëmbësh, pasi ajo do të veprojë si një përbërës lustrues. Pasta e dhëmbëve përmban silic i cili do të lustrojë sipërfaqen e bojës butësisht dhe përfundimisht do të zbutë gërvishtjen.

Llak thonjsh

Llaku i thonjve mund të gjendet në një larmi ngjyrash, domethënë për çdo gërvishtje ekziston një ngjyrë që mund t’ju përshtatet.

Gjithmonë keni parasysh se llaku i thonjve mund të ndryshojë pak kur vendoset në një sipërfaqe pasi të thahet. Para se të aplikoni në vendin e nevojshëm, përhapeni pak në një sipërfaqe tjetër (p.sh. një copë letër) dhe shikoni nëse përputhet me makinën tuaj.

Lustrues këpucësh

Lustruesi i këpucëve mund të veprojë si një zëvendësim i shkëlqyeshëm nëse nuk keni dyll makine në dorë. Sipas Healthy Life Boxx, është më mirë të përdorni një ngjyrë pak më të errët të lustrës së këpucëve sesa ngjyrën ekzistuese të bojës në makinën tuaj. Para se të vendosni lustruesin, lani zonën e gërvishtur me ujë dhe sapun dhe vendosni lustrimin.

Mos i trajtoni gërvishtjet kur kushtet e motit janë të këqija, për shembull, nëse bie shi, shumë erë, shumë e nxehtë ose e ftohtë, pasi këta faktorë mund të rrezikojnë cilësinë e pamjes përfundimtare. Sigurohuni që të ndiqni këshillat dhe mos harroni: më pak mund të jetë më shumë kur bëhet fjalë për riparimin e gërvishtjeve të makinës. /Telegrafi/