LAJMI I FUNDIT:

Rekorde dhe çmenduri: Duhet t’i lexoni këto fakte për dashurinë dhe seksin

Rekorde dhe çmenduri: Duhet t’i lexoni këto fakte për dashurinë dhe seksin
Portrait of attractive couple being intimate sitting down, while the man is undoing the woman's bra.

Për dashurinë dhe seksin flitet kudo, në gazeta, në televizion etj., megjithëse gjithnjë e më tepër ka kuriozitet rreth tij. Këtë herë do t’ju sjellimdisa fakte që, ndoshta nuk i keni ditur.

– Minjtë meshkuj derdhen më shpejt kur kanë rivalin pranë.

– Predikuesi baptist amerikan, Glynn Wolfe, është martuar 29 herë. Martesa më e shkurtër ka zgjatur 19 ditë, më e gjata 7 vjet.

– Shkrimtarja amerikane dhe feministja radikale Valerie Solanas themeloi “Shoqatën për zhdukjen e meshkujve” SCUM (Society of Cutting up Men).

– “Masturbimi është seks me atë që dua unë”. Kështu ka thënë Woody Allen.

– Dikur thuhej se smeraldët bllokojnë fuqinë seksuale të mashkullit.

– Fjala “Fuck” u përdor për herë të parë në vitin 1967 në një film me Marianne Faithful. Titulli: “I’ll Never Forget What’s His Name”.

– Balena e Jugut ka testikujt më të mëdhenj në planet: secili peshon nga 45 kg. Kur derdh, lëshon 20 litra spermë.

– Ish-prostituta amerikane, Heidi Fleiss hapi në SHBA të parën bordello për gra. Ajo quhej “Ferma e hamshorëve të Heidi-t”.

– Gjatë një puthje me gjuhë, partnerët shkëmbejnë rreth 60 mg ujë, 0.7 mg proteina dhe yndyrna dhe 0.4 mg kripë.

– Një person mesatar shpenzon në 70 vite jetë, rreth 110 mijë minuta duke puthur- kjo do thotë më shumë se 76 ditë.

– Helen Morrison botoi për herë të parë një njoftim për kontakte në gazetën angleze Manchester Weekly Journal. Pas katër javësh përfundoi në psikiatri.

– Maria Magdalena dhe Maria e Egjiptit janë shenjtore. Më përpara megjithatë kanë qenë prostituta.

– Në vitin 1824, një mjek francez dokumentoi një kokë klitori prej 12 centimetrash, aq e madhe sa shkaktonte probleme gjatë seksit.

– Nuk ka asnjë provë shkencore që biondet bëjnë më shumë qejf në jetë dhe seks.

– Dy deri në gjashtë përqind të njerëzve kanë një thithkë të tretë.

– Deri në shekullin e 20-të, shkencëtarët mendonin se gratë nuk mund të kalonin orgazmë.

– Gjatë orgazmës, në tru fiken plotësisht ato fusha që kujdesen për ankthin dhe shqetësimet.

– Nëse stimulohet zona anale, të dy gjinitë rrisin mundësitë për orgazëm.

– Gjatë seksit anal, rreziku për t’u plagosur është më i madh. Po ashtu edhe rreziku për të marrë infeksione dhe sëmundje.

– Në Kamasutra janë të dokumentuara më shumë se 600 pozicione seksuale.

– Këngëtari i INXS, Michael Hutchence është vetëmbytur duke bërë seks.

– Mesalina, gruaja e perandorit romak Klaus, e ka tradhtuar atë me të gjithë gardën pretoriane.

– Fjala Avocado vjen nga fjala acteke për frutin, që do të thotë “tope”.

– Termi orkide vjen nga fjala greke për “tope”.

– Richard Burton nuk mund të botonte përkthimin e tij për Kamasutrën në vitin 1883 sepse do të dënohej.

– Seksi i shpeshtë nxit rritjen e qelizave të reja në tru.

– Termi “hetere” përdorej në Greqinë e lashtë për ato prostituta të arsimuara dhe të pranuara shoqërisht.

– Një studim amerikan ka zbuluar se martesat gej zgjasin më shumë.

– Majmunët Bonobo njohin seksin, masturbimin, homoseksualitetin dhe seksin oral.

– 15 përqind e njerëzve në botë do e falnin një tradhti të partnerit.

– Në vitin 1951, një sipërmarrës amerikan në fushën e ilaçeve shpiku një ilaç kundër nimfomanisë, i quajtur Neurozinë.

– Tossing quhet seksi me të huaj.