Rilindja Demokratike Kombëtare me një reagim drejtuar Telegrafit në Maqedoni ka thënë se Raporti i KE-së për Maqedoninë mund të quhet raport regresi e jo raport progresi

”Ky konstatim tani vërtetohet sërish me raportin e radhës të përparimit të vendit, ku jo vetëm që raporti është i kushtëzuar, por vendit i shtohen edhe kushte tjerra shtesë që me automatizëm e largojnë vendin edhe më shumë nga Bashkimi Evropian. Me këtë raport të fundit të përparimit, Maqedonia mbahet në jetë nëpërmes respiratorit, ku në çdo moment mund të pritet shkyçja e aparatit që do të rezultoj në vdekje klinike.”

”Raporti i fundit i përparimit të vendit tregon qartë për regresin e vendit, ku përskaj obligimeve të deritanishme, Maqedonia e ngarkon veten edhe me kushte tjera shtesë që e largojnë vendin edhe më shumë nga Bashkimi Evropian. Rekomandimet e Raportit Pribe, Marrëveshja e Përzhinos, dhe tani edhe organizimi i zgjedhjeve të besueshme më 11 dhjetor, janë kushte shtesë për përparimin e vendit drejt Bashkimit Evropian. Nëse këtyre kushteve ua shtojmë edhe reformat tjerra që duhej të realizohen, atëherë të gjith e kemi të qartë se vendi gjendet para një kolapsi të vërtetë. Tani nuk mbetet gjë tjetër përpos të shpresojmë se Bashkimi Evropian nuk do të nxjerr nga rryma respiratorin.” thonë nga RDK./Telegrafi/

Reklama
Reklama
Ky është Raporti i KE-së për Maqedoninë Ky është Raporti i KE-së për Maqedoninë