Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se të shtunën (18.03.202) do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky do të jetë orari i ndërprerjes së energjisë elektrike të shtunën, sipas rajoneve të Kosovës.

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

TS 35/10 kV Koliq  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Keqekollë Hajkobillë ( Kodi: 14016004) prej orës 10:30 deri ne ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri- Vendosja dhe premontimi i shtyllave.

* * *

Reklama

Punime nga palët e treta

1.

Nga 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

LP 10(kV) Shkabaj (kodi:15019002) nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 17:30 deri 18:00

Reklama

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petrol.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV AGROKOR (kodi: 15019002160) nga ora 09:00 deri në ora 18:00

NS 10/0.4kV American School of Kosova” (kodi: 15019002223) nga ora 09:00 deri në ora 18:00

NS 10/0.4kV Shkabaj te Llapashticët (kodi: 15019002227) nga ora 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: AGROKOR- Bedri Hamiti, Flakron Hoxha”American School of Kosova”, Shkabaj te Llapashticët.

Reklama

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fusha e Pejës (Kodi: 50000009) prej 10:00 deri në  ora 15:00

Reklama

Vendet – rrugët: Fadil Nimani (një pjesë), Fatos Ademaj (një pjesë), Fusha e Pejës,  Gani Daci (një pjesë), Ramë Geci, Selmon Lajqi (një pjesë), Tranzit (një pjesë) dhe Zhuj Selmani; fshatrat: Bllagaj, Katundi i Ri (një pjesë), Llabjan, Lluga e Drinit (një pjesë), Nabergjan, Nakëll, Qunguri, Qyshk (një pjesë), Treboviq, Vitomiricë (një pjesë) dhe Zahaq (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri., bartje e trafostacionit 10/0.4 kV nga shtylla e drurit në trafo-shtyllë metalike (eliminim i rrezikut).

Reklama

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Suhadolli (Kodi: 41000020) prej 10:00 deri në  ora 15:00

Vendet – fshatrat: Fushas (Llugë), Hashanët (një pjesë), Jeta e Re (Topliqan) (një pjesë), Lagja e Re, Lepi/Lepina, Lipjan, Fushas (Llugë), N.Naselje (Lipjan) (një pjesë), Radevë, Skulla/Skulanevo dhe Suhadoll.

Reklama

Arsyeja: Ndërprerje për shkaqe sigurie, zëvendësimi  i 5 shtyllave të dëmtuara druri të tensionit të mesëm me shtylla betoni 12/315.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Pataqani ( Kodi: 82000001) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Reklama

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm,  Pataçan i Poshtërm, Senoc, Varjak dhe Zatriq.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri- ndërrimi i   shtyllave  të tensionit të mesëm.

* * *

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Skivjan (kodi: 80080009)nga ora 08:00 deri në ora 17:00

Vendet – fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë(një pjesë), Osek Pashë, Plançor dhe Skivjan.

Reklama

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm, demontimi dhe montimi i konzollave, demontimi dhe montimi i izolatorëve të rinj dhe punime tjera elektrike në kuader të LOT 10 Feeder 1 Gjakovë. /Telegrafi/