LAJMI I FUNDIT:

Punëtorët privat më pak të informuar për të drejtat e tyre në vendin e punës se ata publik

Punëtorët privat më pak të informuar për të drejtat e tyre në vendin e punës se ata publik

Punonjësit e sektorit privat në krahasim me atë publik janë dukshëm më pak të informuar për të drejtat e tyre në vendin e punës, thekson Koalicioni për Drejtësi Shoqërore dhe të Drejta Socio-ekonomike.

Reklama

Sipas koalicionit, vetëm 15 për qind e ankesave drejtuar Inspektoratit të Punës i përkasin sektorit privat.

“Numri i ankesave drejtuar Inspektoratit të Punës është treguesi kryesor i ngritjes së ndërgjegjësimit të punonjësve për të kërkuar të drejtat e tyre në vendin e punës”, thekson koalicioni.

“Statistikat tregojnë se punonjësit e sektorit privat në krahasim me atë publik janë dukshëm më pak të informuar për të drejtat e tyre në vendin e punës”, përfundon njoftimi. /Telegrafi/