LAJMI I FUNDIT:

Pse gratë mund të ‘përfitojnë’ më shumë nga kanabisi sesa burrat?!

Pse gratë mund të ‘përfitojnë’ më shumë nga kanabisi sesa burrat?!

Gratë reagojnë ndryshe nga burrat ndaj kanabisit

Femrat raportojnë se kanë përjetuar një “high” më të madhe se pjesëmarrësit meshkuj kur u jepet një dozë relativisht e ulët e THC (0.015 mg/kg). Gratë priren të përparojnë drejt tolerancës dhe varësisë më shpejt se burrat pas fillimit të përdorimit të rregullt të kanabisit.


Përdorimi i kanabisit lidhet me përmirësimin e funksionit seksual tek femrat, por jo tek meshkujt.

Një studim i kohëve të fundit tregoi se kanabisi ndihmon në orgazmën e grave që kanë vështirësi në orgazëm, rrit frekuencën dhe cilësinë e orgazmave të grave dhe, me rëndësi klinike, ndihmon gratë që kanë një çrregullim orgazmik femëror.

Efektet e sjelljes dhe efektet neurobiologjike të kanabisit tek femrat kanë përmasa të ndryshme në varësi të nivelit të hormoneve seksuale, shkruan Psychology Today.

Studimet e fundit kanë hetuar ndërveprimin midis luhatjeve në nivelet e hormoneve seksuale femërore, estrogjenit dhe prolaktinës.

Ndërsa numri i receptorëve kanabinoidë në sistemin limbik (një koleksion i rajoneve të trurit që kontrollojnë përgjigjet emocionale) nuk luhatet, reagimi i receptorit CB1, receptori përgjegjës për të na lejuar të përjetojmë eufori, bëhet shumë më i madh kur nivelet e estrogjenit rriten.

Të marra së bashku, këto ndryshime neurobiologjike mund të shpjegojnë pse gratë përjetojnë një nivel më të madh euforie në doza më të ulëta të THC, citon Anabel.

Askush nuk i kupton aktualisht mekanizmat neurologjikë që qëndrojnë në themel të këtyre ndryshimeve specifike të rajonit dhe dihet më pak për efektet e administrimit të kanabinoidëve ekzogjenë tek femrat që lëvizin me biçikletë.

Rëndësia e këtyre ndryshimeve mbetet në mënyrën se si truri konsolidon kujtimet për t’u përcaktuar. Në përgjithësi, për shkak të luhatjeve të rregullta të hormoneve seksuale, veçanërisht estrogjenit, femrat mund të jenë më të ndjeshme ndaj efekteve qetësuese dhe euforike të kanabisit sesa meshkujt. /Telegrafi/

Në trend Shëndetësi

Më shumë
Kur trupi ‘qan’ për ndihmë: Shtatë shenjat që tregojnë sasi të tepërt të hekurit në gjak

Kur trupi ‘qan’ për ndihmë: Shtatë shenjat që tregojnë sasi të tepërt të hekurit në gjak

Shëndetësi
Kalo në kategori