Edhe sot vazhdojnë pritjet për të hyrë e dalë nga Kosova në pikë kalimin kufitar në Merdar, te Dheu i Bardhë dhe Mutivodë.

Sipas një njoftimi të Qendrës Kombëtare për Menaxhimin Kufitar në faqen zyrtare të Ministrisë së Punëve të Brendshme thuhet se në kufirin e Merdares kolona e gjatë në dalje shkon deri në 2 km (2000 metra) dhe në hyrje 120 metra.

Ndërsa, për të hyrë në Kosovë nga vendkalim kufitar në Merdar qytetarët janë duke pritur deri në dy orë dhe për të dalë janë duke pritur mbi tri orë.

Tutje bëhet e ditur se në kufirin te Dheu i Bardhë pritjet në hyrje dhe dalje janë mbi një orë, ndërkaq kolona e veturave në dalje është 800 metra kurse në hyrje është 80 metra, shkruan Telegrafi.

Pritje për të dal nga Kosova ka edhe në Mutivodë mbi një orë, ndërsa kolona e veturave për të dalë është 800 metra ndërsa për të hyrë është 80 metra. /Telegrafi/