Presidenti i Juventusit, Andrea Agnelli këmbëngul se Superliga Evropiane nuk ishte “një grusht shteti, por një thirrje e dëshpëruar paralajmëruese” dhe ata do të vazhdojnë të luftojnë me UEFA-n në lidhje me projektin e nisur.

Bianconerët, Real Madridi dhe Barcelona janë klubet e vetme të mbetura nga 12-të klubet themeluese që nuk e kanë braktisur projektin dhe për pasojë përballen me masa disiplinore nga UEFA.

Kjo mund të shkojë deri në përjashtim nga Liga e Kampionëve për një ose dy sezone.

Real Madridi, Barcelona dhe Juventus pritet të përjashtohen nga Liga e Kampionëve këtë javë Real Madridi, Barcelona dhe Juventus pritet të përjashtohen nga Liga e Kampionëve këtë javë

“Ne u përpoqëm në çdo mënyrë të ndryshonim garat ndërkombëtare nga brenda. Mbaj mend një propozim nga vitin 2019 midis ECA dhe UEFA, që mendova se ishte i shkëlqyeshëm, dhe në fakt u mbështet nga klubet në divizionin e dytë, të tretë dhe të katërt”, ka thënë fillimisht Agnelli gjatë një konference për shtyp.

“Ju nuk mund të mos pranoni që futbolli evropian është i përqendruar në një monopol të pushtetit ekzekutiv, ekonomik dhe juridik, duke i rezervuar UEFA-s përgjegjësinë pothuajse arbitrare të caktimit të licencave”.

“Sistemi është sot joefikas. Superliga nuk ishte një grusht shteti, por një thirrje e dëshpëruar paralajmëruese për një sistem që ishte tashmë në prag të kolapsit para pandemisë, dhe po shkon drejt një gjendje të paaftësisë paguese”.

“Klubet gjithmonë kërkuan komunikim me UEFA-n, e cila reagoi duke përplasur derën dhe duke bërë kërcënime të mëdha, arrogante ndaj tre klubeve që mbeten në Superligë, duke injoruar totalisht vendimin e gjykatës në Madrid dhe duke pritur vendimin e Gjykatës Evropiane. Ne mund të sigurojmë që baza ligjore për projektin është e fortë”.

Presidenti i FIFA-s, Infantino: Duhet të shmangim luftën në futboll Presidenti i FIFA-s, Infantino: Duhet të shmangim luftën në futboll

“Ky lloj qëndrimi nga UEFA nuk është mënyra se si ju e reformoni futbollin. Dëshira jonë për dialog me UEFA-n dhe FIFA-n është e pandryshuar. Sporte të tjera ndryshuan formatin e tyre me kalimin e viteve, të tilla si Euroliga e basketbollit, duke sjellë përfitime të mëdha për tifozët, klubet dhe lojtarët”.

“Pothuajse të gjithë palët e interesuara që mbajnë futbollin duhet të reformohen, megjithatë ata që bëjnë propozime demonizohen. Juventusi, Real Madridi dhe Barcelona synojnë të vazhdojnë me propozimet tona, gjithashtu në solidaritet me ata që kishin shumë frikë të mos u përmbaheshin atyre”, përfundoi presidenti i Juventusit. /Telegrafi/