Kompania amerikane Boeing Co që merret me prodhimin e aeroplanëve, ka njoftuar se ka bashkuar forcat me kompaninë gjermane Porsche, që të zhvillojnë konceptin e një veture elektrike fluturuese që do të mund të transportonte pasagjerët në destinacionet e parapara për pak minuta në qytet me trafik të dendur.

Boeing tashmë është në garë me rivalin Airbus dhe kompanitë tjera, duke prezantuar fluturaken autonome që mund të ngjitet në ajër në mënyrë vertikale si dhe të zbres në po të njëjtën mënyrë, transmeton Telegrafi.

Prodhuesi amerikan në fillim të vitit ka kryer testin e parë të prototipit të një veture fluturuese, që mund të akomodojë dy deri në katër pasagjerë dhe të lëviz me shpejtësi maksimale prej 90 kilometra në orë.

Për këtë arsye Airbus dhe Porshe kanë bashkuar forcat që të sjellin në treg veturën fluturues që mund të shërbej si taksi, por edhe qëllime tjera në veçanti në qytetet ku trafiku është shumë i dendur. /Telegrafi/