Liga e Kombeve ka qenë një garë jashtëzakonisht interesante dhe e mirëpritur nga Kombëtaret evropiane.

Ky format i krijuar nga UEFA ndanë në katër Divizione ekipet kombëtare ku formohen grupe, ndërsa fituesit e divizioneve fitojnë një biletë për në kampionatin evropian.

Kosova pasi ishte fituese e grupit në Divizionin D, ka kaluar në gjysmëfinale të këtij divizioni dhe synon një vend në Euro 2020.

Dardanët janë kualifikuar në Divizionin C dhe tani ndodhen në vazon e dytë të këtij divizioni.

Në anën tjetër në të njëjtin divizion ndodhet edhe Kombëtarja e Shqipërisë dhe të dyja shtetet mund të vendosen në të njëjtën grup, pasi kuqezinjtë janë në vazon e parë.

Përveç Shqipërisë, në vazon e parë janë edhe Greqia, Mali i Zi dhe Gjeorgjia, ndërsa në vazon e dytë përveç Kosovës janë edhe Maqedonia e Veriut, Bjellorusia dhe Qipro.

Në vazon e tretë janë Sllovenia, Estonia, Lituania dhe Luksemburgu, ndërsa në vazon e katërt Armenia, Azerbajxhani, Kazakistani dhe Moldavia.

Shorti për grupet e Ligës së Kombeve do të hedhet më 3 mars të vitit të ardhshëm në Holandë. /Telegrafi/