Sa shpesh e pastroni dritaren dhe dyert rrëshqitëse? Nëse jeni si shumica e njerëzve, ju ndoshta fshini xhamin në dritaret dhe dyert tuaja dhe fshini dyshemenë rreth tyre, por ato skaje ka shumë të ngjarë të qëndrojnë aty të paprekura.

Sidoqoftë, ato në fakt mund të sjellin shumë papastërti dhe mbeturina në shtëpinë tuaj nëse nuk filloni t’i përfshini ato në rutinën tuaj të rregullt të mirëmbajtjes.

Për fat të mirë, ekziston një truk tepër i lehtë me dy përbërës për t’i bërë ata të shkëlqejnë si të rinj.

@mr.gardeners

2 Ingredient DIY cleaning hack. #TikTokPartner #LearnOnTikTok #cleaning #cleaninghack #DIY #mrgardeners

♬ Triangle – Clutch

Kjo këshillë vjen nga Z. Kopshtarë në TikTok , dhe gjithçka që do t’ju duhet është sode buke dhe peroksid hidrogjeni. Por, para se të filloni projektin tuaj të vogël të kimisë, sigurohuni që të merrni një vakum dore dhe të thithni ndonjë llum ose copë toke të lirshme që mund të jetë vendosur aty.

Pasi të keni mbaruar, spërkatni një sasi sodë buke nëpër sakje dhe më pas shtoni peroksidin e hidrogjenit. Lëreni përzierjen të qëndrojë për pesë deri në dhjetë minuta pa e prekur, dhe siç tregon videoja, e gjithë ajo pa pastërti e mbetur do të ngrihet në sipërfaqe. Hapi i vetëm që mbetet është ta fshish me një peshqir leter, dhe jeni gati!