Papa Francesku ka paralajmëruar të rinjtë në lidhje me përdorimin e mediave sociale, duke u kërkuar atyre për të krijuar historinë e tyre dhe refuzojnë përshkrimin e realitetit “fals”.

Siç shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi, Papa argjentinas ka regjistruar një video mesazh për Ditën Botërore të Rinisë, e cila mbahet më 9 prill.

“Shumë njerëz thonë se të rinjtë janë të hutuar dhe sipërfaqësor”, tha ai. “Ata janë të gabuar! Megjithatë, ne duhet të pranojmë nevojën për të reflektuar mbi jetën tonë dhe t’i drejtojmë ata drejt së ardhmes”.

“Në mediat sociale, ne shohim fytyrat e të rinjve që shfaqen në disa fotografi që rrëfejnë shumë ose më pak ngjarje të vërteta, por ne nuk e dimë se sa e gjithë kjo është një ‘histori’ e vërtetë”.

Papa Francesku, i cili vitin e kaluar u tha të rinjve që të mos lejojnë veten të bëhen “robër të shtratit”, ka kritikuar edhe Reality Show-t televizive.

“Televizioni është plot me ‘reality show’ që nuk janë histori të vërteta, por vetëm momente të kaluara para kamerave televizive nga personazhet që jetojnë nga dita në ditë, pa një plan më të madh”, shtoi ai.

“Mos lejoni veten të humbni nga ky imazh i rremë i realitetit! Bëhuni protagonistë të historisë suaj; vendosni vet për të ardhmen tuaj”.

“Kur nuk ka dialog në shtëpi, kur ne jemi në tryezë dhe në vend se të flasim, të gjithë jemi të përqendruar në telefonat tanë… kjo është fillimi i luftës, sepse nuk ka dialog”, ka thënë Papa Françesku në një fjalim që ka mbajtur për studentët në Roma Tre University.

Në mesazhin e tij të Ditës Botërore të Rinisë, Papa këshilloi gjithashtu të rinjtë që të shpenzojnë më shumë kohë me prindërit dhe gjyshërit e tyre. /Telegrafi/