Unë dua të ndihmoj të ndërtoj Maqedoninë Veriore ku prindërit nuk duhet të largohen nga vendi për të gjetur një të ardhme të mirë për fëmijët e tyre, ku të rinjtë mund të marrin pjesë në një ekonomi moderne dhe të gjelbër, një ekonomi që çon drejt përparimit dhe krijon vende pune, vendi ynë i bukur, frymëmarrja jonë e cilësisë së ajrit.

Këtë e deklaroi sot Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini në një takim me gazetarët.

“Dua që të përballem me problemet tona mjedisore në mënyrë që të arrijmë të ardhmen më të mirë për fëmijët tanë. Vende të tjera, madje edhe të vogla, kanë treguar se është e mundur të merren vendime të zgjuara mjedisore që sjellin edhe punë të reja”, tha Nuredini.

Ai vlerëson se duhet të konsiderohen mënyra të zgjuara për të hequr mbeturinat dhe për të ricikluar, për të menduar për mënyrat alternative për ngrohjen e shtëpive. Ai tha se një shembull i mirë është Lubjana në Slloveni, domethënë në cilën rrugë po lëviz në fushën e mjedisit./Telegrafi/