LAJMI I FUNDIT:

Nuk është vonë! A e dini se cila është mosha ideale për të filluar një biznes?

Nuk është vonë! A e dini se cila është mosha ideale për të filluar një biznes?

Është shumë më e vështirë të zbatosh me sukses një ide nëse nuk ke përvojë

Për të njëjtën arsye, është shumë më e vështirë për një person me më pak përvojë të krijojë një strategji ose të marrë një vendim të zgjuar taktik.

Përfundimi imponohet vetvetiu: nëse jeni 40, 50 ose 60 vjeç dhe mendoni të filloni biznesin tuaj – bëjeni!


Nëse jeni në të pesëdhjetat apo edhe në të dyzetat, mund të mendoni se treni i fillimit të një biznesi ka kaluar prej kohësh për ju dhe se është tepër vonë për të nisur biznesin tuaj tani.

Por kjo është e gabuar! Një studim i fundit i kryer nga Byroja e Regjistrimit në bashkëpunim me dy profesorë të MIT-it zbuloi se shumica e sipërmarrësve të suksesshëm në sektorin e teknologjisë janë të moshës së mesme, transmeton Telegrafi.

Për qëllimet e studimit, ata studiuan një listë prej 2.7 milionë kompanish dhe konstatuan se mosha mesatare e themeluesve të tyre ishte 45 vjeç në kohën e fillimit të biznesit.

Kur bëhet fjalë për të investuar, a mendoni si Warren Buffett apo Elon Musk?
Lexo po ashtu Kur bëhet fjalë për të investuar, a mendoni si Warren Buffett apo Elon Musk?

Të dhënat treguan gjithashtu se një sipërmarrës 50-vjeçar ka pothuajse dy herë më shumë gjasa për të filluar një biznes të suksesshëm sesa një 30-vjeçar. Ja çfarë thonë të dhënat:

– Themeluesit e kompanive të suksesshme janë 50-vjeçarët madje 2.2 herë më shpesh se 30-vjeçarët
– Themeluesit e kompanive të suksesshme janë 40-vjeçarët deri në 2.1 përqind më shpesh se 25-vjeçarët
– Një 50-vjeçar ka 2.8 herë më shumë gjasa se një 25-vjeçar për të themeluar një kompani të suksesshme.

Ka tjera të dhëna statistikore më interesante:

– 60-vjeçarët kanë tre herë më shumë gjasa të jenë themelues të kompanive të suksesshme sesa 30-vjeçarët dhe 1.7 herë më shpesh ato kompani do të përfundojnë në rangun 0.1 më të suksesshëm.

Katër zgjedhje në jetë i ndajnë ata që veprojnë nga ata që ëndërrojnë
Lexo po ashtu Katër zgjedhje në jetë i ndajnë ata që veprojnë nga ata që ëndërrojnë

Pyesim veten pse është kështu? Ka, sigurisht, shumë arsye, por faktori kryesor është ndryshimi midis idesë dhe zbatimit. Domethënë, idetë janë të shkëlqyera, por zbatimi i atyre ideve është ajo që bën diferencën. Është e njëjta gjë me strategjinë – strategjia është e rëndësishme, por taktikat – që do të thotë, ajo që ju bëni në të vërtetë – është ajo që drejton rritjen e një kompanie.

Është shumë më e vështirë të zbatosh me sukses një ide nëse nuk ke përvojë. Për të njëjtën arsye, është shumë më e vështirë për një person me më pak përvojë të krijojë një strategji ose të marrë një vendim të zgjuar taktik. Përfundimi është i vetëkuptueshëm: nëse jeni 40, 50 ose 60 vjeç dhe mendoni të filloni biznesin tuaj – bëjeni! /Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
Qyteti më i afërt me qiellin quhet

Qyteti më i afërt me qiellin quhet "ferri në Tokë": Jetëgjatësia është 35 vjet dhe askush nuk dëshiron të shpërngulet

Udhëpërshkrime
Doktori i astrofizikës vdiq për 7 minuta, më pas zbuloi se çfarë pa

Doktori i astrofizikës vdiq për 7 minuta, më pas zbuloi se çfarë pa "në anën tjetër"

A e dini se...
Njerëzit vetëm tani po e kuptojnë se çfarë përfaqëson kodi QR pas 20 vjetësh

Njerëzit vetëm tani po e kuptojnë se çfarë përfaqëson kodi QR pas 20 vjetësh

A e dini se...
Pse folia e aluminit ka një anë me shkëlqim dhe tjetrën të thatë?

Pse folia e aluminit ka një anë me shkëlqim dhe tjetrën të thatë?

A e dini se...
Këto janë femrat të cilat kanë seksin më të mirë dhe orgazmën të shpejtë

Këto janë femrat të cilat kanë seksin më të mirë dhe orgazmën të shpejtë

Intimitet dhe Pasion
Pse duhet të vendosni një monedhë në frigorifer sa herë largoheni nga shtëpia? Njerëzit u shokuan kur e mësuan arsyen

Pse duhet të vendosni një monedhë në frigorifer sa herë largoheni nga shtëpia? Njerëzit u shokuan kur e mësuan arsyen

A e dini se...
Kalo në kategori