Shumë milenialë (të lindur 1980-1994) kanë filluar me hapat e tyre të mëvetësimit financiar, pasi vendosën në karrierën e tyre të drejtojnë biznes

Fitimet e rritura dhe zhvillimi financiar krijon një dëshirë të madhe për t’u larguar nga zakonet dhe mendësitë e papërgjegjshme financiare. Po ashtu edhe nga zona komfortit.

Me kaq shumë informacion të disponueshëm, është normale që milenialët të pyesin se cila është mënyra e duhur, e më e rëndësishmja – pse?

Me një larmi aplikacionesh investuese për të zgjedhur, aftësinë për të blerë aksione, pa tarifa komisioni ose kërkesa minimale për investime, barriera për nisjen është më e ulët se kurrë, shkruan Business Magazine.

Reklama

Kërkoni këshilla se çfarë të investoni dhe me siguri do të gjeni disa citime nga Warren Buffett që këshillojnë një strategji blerje-mbajtjeje me kosto të ulët.

Reklama

Kjo strategji, megjithëse e provuar dhe e vërtetuar, nuk ka të njëjtën kulturë si kriptovaluta. Nuk ofron të njëjtën joshje si zgjedhja e një aksioni individual dhe më pas të bëhet një milioner brenda natës nëse figura e duhur publike bën tweets për të.

Në një seri tweets, Elon Musk filloi një reagim zinxhir që e ktheu dogecoin, një kriptomonedhë që u krijua si shaka, në një makinë për të bërë para shumë, duke demonstruar sasinë e madhe të fuqisë dhe ndikimit që figurat publike mund të kenë në tregjet financiare. Dhe kush mund të injorojë komunitetet e Reddit si WallStreetBets?

Reklama

Të shohësh një twitt të një aksioni të zgjedhur ose emrin e një monedhe, mund të jetë ndryshimi midis pasurive brenda natës dhe një rastësie të keqe. Mediat sociale amplifikojnë jo vetëm komunikimin e një gjëje tjetër të madhe, por edhe fitimet masive që kanë realizuar miqtë, familjarët dhe madje kolegët. Kjo tundon investitorin milenial të braktisë lojën e gjatë dhe të zhytet në mediat sociale.

Reklama

Investitorët mijëvjeçarë duhet të bëjnë tre gjërat e mëposhtme për të minimizuar rrezikun kur bëhet fjalë për të investuar për fitime afatshkurtra dhe afatgjata.

Krijoni (dhe përmbahuni) një plan strategjik

Një këshilltar financiar ose një trajner mund t’ju ndihmojë të krijoni një plan që mund të rregullohet me kalimin e kohës për të përmbushur ndryshimet kryesore të jetës si ngritjet në detyrë, martesa, lindja e fëmijës dhe trashëgimia duke ju mbajtur në rrugën e duhur në planifikimin e pensionit dhe qëllimeve të tjera financiare afatshkurtra dhe afatmesme.

Reklama

Bëni kujdes të matur

Është e lehtë të marrësh një hap të madh nga një bisedë grupi, forumi ose twitt, por në fund të fundit jeni ju që po rrezikoni. Një pjesë e procesit të kujdesit të duhur përfshin përcaktimin se cila është toleranca juaj ndaj rrezikut.

Reklama

Mendoni afatgjatë

Edhe pse të dy krahasohen shpesh, investimi nuk është bixhoz. Sidoqoftë, çdokush mund të përdorë një platformë investimi për të luajtur bixhoz nëse nuk ndjek dy pikat e para. Nëse i afroheni investimit si një mjet për të bërë një hap të shpejtë, do të mbështeteni në dy gjëra që nuk mund t’i kontrolloni: kohën dhe zhurmën e medias.

Reklama

Futja e strategjisë dhe kujdesit të duhur vendos masa kontrolli mbi investimet tuaja, dhe pritjet tuaja do të jenë reale – rritja me kalimin e kohës, jo një pushim me fat një ditë me potencialin për t’i humbur të gjitha ditën tjetër. /Telegrafi/