Çdo vend në botë ka nevojë për ushtri të fuqishme që të mbroj interesat dhe të luftoj armikun potencial në çdo moment. Megjithatë, me rritjen e tensioneve nëpër botë, rriten edhe kërkesat për formimin e njësive speciale të trajnuara për të kryer misionet më të vështira.

Anëtarët e njësive speciale përzgjidhen nga ushtritë dhe policitë, kurse ushtrimet e tyre konsiderohen si shumë të vështira që vetëm një përqindje e vogël e njerëzve mund t’ju rezistojnë, transmeton Telegrafi.

Me një fjalë, janë ushtarët më të fuqishëm që në çdo mënyrë arrijnë ta mundin armikun, pa marrë parasysh pasojat apo fuqinë që mund ta kenë ata në situata të ndryshme.

Reklama
Njëzet ushtritë më të fuqishme në botë (Foto) Njëzet ushtritë më të fuqishme në botë (Foto)

Më poshtë ju sjellim 15 njësitë speciale nga vende të ndryshme të botës që janë unikë edhe më uniformat e tyre dhe pajisjet që i përdorin në misione:

Reklama

Forcat speciale britanike “SAS”

Forca speciale franceze “Komando”

Forcat speciale të Zelandës së Re “SAS”

Forcat speciale amerikane “Beretat e gjelbra”

Forcat speciale daneze “Frogman”

Forcat speciale ruse “Alpa Group”

Forcat speciale filipinase “Scout Ranger”

Forcat speciale izraelite “Sayeret Matkal”

Forcat speciale pakistaneze

Forcat speciale indiane “Marcos”

Forcat speciale jugkoreane “707”

Forcat speciale kanadeze “Joint Taske Force 2 (JTF2)”

Forcat speciale italiane “Gruppo di Intervento Speciale (GIS)”

Forcat speciale polake “JW GROM”

Reklama

Forcat speciale tajvaneze

Forcat speciale peruane. /Telegrafi/