Arbër Mehmeti ka lindur në Prishtinë ndërsa prej 16 vitesh jeton në Amerikë ku punon e vepron atje.

Sot ai është aktor në Hollywood dhe poashtu jep edhe mësim në Los Angelos.

Aktori shqiptar, në emisionin “Reload” në RTV Dukagjini ka treguar eksperiencat e tij me njerëzit më eminent të kinematografisë botërore.

“Pas studimeve bazë kam vazhduar studimet postdiplomike në Los Angelos ku më pas edhe jam punësuar dhe jap edhe mësim si profesor”.

Mehmeti thotë se ka punuar edhe me aktorë të mëdhenj që kanë fituar Oskarin por sipas tij ata janë shumë modestë dhe janë treguar shumë të afërt me të.

Ai jep vlerësime të larta edhe për aktorët kosovarë për të cilët thotë se janë shumë të mirë.

“Ëndrra ime është që një ditë të bie edhe produksionet e huaja këtu në Kosovë”.

Arbëri thotë se futja në Hollywood është ndër profesionet më të vështira.

“Vetëm në Los Angelos ekzistojnë 160 mijë aktor. Në çdo audicion që unë konkurrojë për të fituar rolin duhet të konkurrojë me 12 aktorë, pavarësisht nëse roli është i madh apo i vogël”.

Aktori shqiptar i Hollywood thotë se për shkak të pamjes së tij, në shumicën e rasteve ai luan rolet e rusëve.

Mehmeti shprehet i gatshëm që një ditë të luaj në ndonjë film apo serial ku flitet shqip./Telegrafi/

Intervistën e Arbër Mehmetit në “Reload” mund ta ndiqni në videon e mësipërme nga minuta 1:04:30