Një konsorcium i përbashkët Saudi-Katar thuhet se po planifikon të blejë Liverpoolin nga Fenway Sports Group.

Sipas një raportimi nga The Sporting Neës, investitorët nga shtetet fqinje të Gjirit kanë vendosur të krijojnë një partneritet për të shmangur përfshirjen në një luftë ofertash për Reds.

Reklama

Një “ofertë fillestare 3.5 miliardë euro” do t’i dorëzohet FSG-së ndërsa investitorët përpiqen të bindin pronarin kryesor, John W. Henry, që ta shet klubin.

Ndërsa partneriteti thuhet se përbëhet nga investitorë privatë, lidhjet e forta me shtetet e Gjirit padyshim ekzistojnë.

Si rezultat, çdo blerje ka të ngjarë të përballet me një shqyrtim intensiv në emër të Ligës Premier, veçanërisht pas polemikave rreth marrjes së fundit të Neëcastle nga Fondi i Investimeve Publike Saudite.

Reklama

Por, raportimi thekson se investitorët janë të sigurt se do të kalojnë çdo lloj provimi të pronësisë dhe janë të prirur të shtyjnë përpara me përpjekjet e tyre për të blerë klubin.

Reklama

Niveli i pasurisë së përbashkët brenda strukturës së pronësisë thuhet se është i madh, duke i vendosur ata në një “pozicion komandues” për të përfunduar marrjen e Anfield.

Nëse një marrëveshje e tillë kalon në vlerësimin e vlerësuar, raportohet se klubi anglez do të kishte pronarët më të pasur në botë, madje duke kaluar edhe ata të Neëcastles, PSG-së dhe Manchester Cityt.

Pronarët aktualë të Liverpoolit nuk kanë konfirmuar ende publikisht se një shitje e klubit është ajo që ata kërkojnë me të vërtetë.

Reklama

Në vend të kësaj, ata kanë pohuar se thjesht po kërkojnë të tërheqin investime të reja duke ruajtur ende një aksion kontrollues te Reds.

Konsorciumi saudito-katar thuhet se do të përballet me konkurrencë të ashpër nga një grup investitorësh gjermanë, të cilët me sa duket janë “më tej në procesin e paraqitjes së një oferte” për FSG.

Reklama

Ndërsa një konsorcium amerikan pa emër kanë qenë gjithashtu në kontakt për hyrjen e mundshme në negociata. /Telegrafi/