Njihuni me Brazilian Edelweiss, një bimë nga familja e bimëve të shijshme

Tani, pse është interesante për ne?

Për shkak të gjetheve të argjendta, të cilat duken sikur janë prej pelushi, transmeton Telegrafi.

Bima mund të rritet deri në 15 cm në lartësi dhe 10 cm në gjerësi. Ajo ka lule të bukura ngjyrë rozë që do të shfaqen në të në fund të pranverës dhe në fillim të verës, dhe atëherë ajo është në të vërtetë më e bukura.

Pas kësaj, gjethet dhe lulet bien dhe kjo bimë pushon për disa muaj, dhe pastaj fillon të lulëzojë përsëri. Kujdesuni që dheu të jetë gjithmonë e lagësht, por jo i mbytur në ujë dhe mbajeni në një vend gjysmë të errët.

Fletët ngjyrë argjendi prej pelushi janë ato që tërheqin, por edhe që nuk kërkon shumë për t’u mirëmbajtur.

Meqenëse i përket familjes së bimëve të shijshme, kujdesuni që të mos ujisni gjethet, por vetëm dheun.

/Telegrafi/