Një aplikim për punë i shkruar nga chatbot i OpenAI ChatGPT u përfshi në listën e ngushtë për një intervistë nga një firmë konsulence – duke bërë shumë më mirë se shumë nga aplikantët e vërtetë, thotë një raport.

Sipas Business Insider, përcjell Telegrafi, Neil Taylor, themeluesi i një firme konsulence komunikimi të quajtur Schwa, testoi ekipin e tij të rekrutimit dhe softuerin e punësimit për të parë nëse ata mund të dallonin një aplikacion të shkruar nga ChatGPT.

Dhe ata u mashtruan plotësisht.

Taylor i dha ChatGPT një përmbledhje me shkrim që u ishte dhënë edhe kandidatëve aktualë duke u kërkuar atyre të përshkruanin “sekretet e shkrimit të mirë” me 300 fjalë.

Reklama

Sipas ChatGPT, sekreti i shkrimit të mirë është të jesh në gjendje të “tregosh një histori të mirë”.

Reklama

Emrat dhe rezymetë e aplikantëve u fshehën nga rekrutuesit, të cilët nuk e dinin që një aplikant robot qëndronte pas një prej paraqitjeve.

Dhe pasi më pak se një e pesta e aplikantëve ishin në listë, ChatGPT ishte një nga të paktët e përzgjedhur për një intervistë me Taylor.

Taylor theksoi se ai duhej t’i jepte chatbot-it udhëzime shumë specifike, për t’u përzgjedhur në listën e ngushtë.

ChatGPT shumë shpejtë arriti më shumë se një milion ndjekës kur u lansua në fund të nëntorit për shkak të aftësisë së tij “për të bërë gjithçka, nga shkrimi i eseve deri te kodimi”. /Telegrafi/