LAJMI I FUNDIT:

NJЁ QEN I QEPET DASHURISЁ

NJЁ QEN I QEPET DASHURISЁ

Poezi nga: Yehuda Amichai
Pёrktheu: Fadil Bajraj

Pasi mё braktise
e lashё njё qen tё m’i merr erё
gjoksit dhe barkut. Do tё mbush turirin
dhe do tё niset tё tё gjej.


Shpresoj se do t’ia kёput
koqet dashnorit tёnd dhe t’ia hajё karin,
ose sё paku
tё m’i bjerё çorapat e tua ndёr dhёmbë.