Rënia e numrit të limfociteve në gjak mund të shkaktohet nga infeksionet, ushqimi i dobët, por gjithashtu mund të jetë simptomë e sëmundjeve të rënda

Limfocitet i përkasin linjës së bardhë të gjakut dhe janë përgjegjëse për përgjigjen imune të trupit.

Si rritja, ashtu edhe ulja janë të rëndësishme për shëndetin, transmeton Telegrafi.

Rënia e limfociteve mund të shoqërohet me infeksione dhe sëmundje malinje autoimune.

Infeksionet virale, bakteriale, parazitare ose të kërpudhave mund të shkaktojnë rënie të limfociteve.

Coronavirusi mund të jetë gjithashtu një faktor, rreth 80 për qind e pacientëve që kanë ardhur me një rënie të limfociteve që u kompensuan më vonë, por një rënie mund të shkaktohet edhe nga ftohja e zakonshme.

Artriti reumatoid, lupusi dhe sëmundjet malinje të gjakut, por edhe dëmtimi i shpretkës mund të çojnë në uljen e numrit të limfociteve në gjak.

Shumë njerëz nuk e dinë që zinku ose seleni i pamjaftueshëm mund të ulin numrin e limfociteve dhe një dietë e shëndetshme mund të ndihmojë.

Merrni shumë proteina cilësore nga peshku dhe madje edhe mishi. Pastaj mineralet, vitaminat A, B, C, D dhe E.

Ecni shpesh dhe flini mjaftueshëm.

Kequshqyerja ose dieta e shpeshtë ose humbja e peshës për shkak të një sëmundjeje, ndonjëherë është arsyeja për një rënie të numrit të qelizave të bardha të gjakut.

/Telegrafi/