Metodat popullore janë ‘vdekje’ për teknikën e bardhë

Ju mund të gjeni shumë këshilla në internet se si të përshpejtoni procesin e shkrirjes së frigoriferit.

Pra, ne kemi dëgjuar për metodën e shkrirjes me tharëse flokësh, dhe një nga më të njohurat është hedhja e ujit të nxehtë ose spërkatja e akullit që është kapur në muret e frigoriferit.

Ajo për të cilën askush nuk mendon është sesa uji i nxehtë e dëmton këtë aparat shtëpiak, transmeton Telegrafi.

Nëse përpiqeni të përshpejtoni procesin e shkrirjes në këtë mënyrë, do të bëni shumë dëm. Frigoriferi duhet të shkrijë vetë.

u mund ta shpejtoni procesin duke përdorur ujë të zakonshëm të temperaturës së dhomës: derdhni në frigorifer një filxhan ujë ose spërkateni me një shishe që ka spërkatës.

Ekspertët gjithashtu tregojnë se shumë metoda të njohura, të cilat gjoja përshpejtojnë shkrirjen e frigoriferit, mund të shkaktojnë prishje të frigoriferit.

Mënyra më e rrezikshme për të shkrirë është mekanike, për shembull nëse largoni akullin me thikë. Ekziston një mundësi e madhe që të dëmtoni sistemin e tubave të ftohjes. /Telegrafi/