Duke vepruar në përputhje me angazhimin e tyre të përgjithshëm për t’i ofruar të rinjve mundësi më të mira për avancim profesional dhe edukim, Nestle këtë vit ka organizuar edhe një herë fushatën e saj NESCAFÉ 3në1 “Start Smart” në Kosovë.

Gjatë muajve shkurt dhe mars, një pjesë e të ardhurave nga shitjet e NESCAFÉ 3në1 dhe NESCAFÉ 2në1 ishin kushtuar blerjes së kompjuterëve, tabelave dhe pajisjeve të tjera të nevojshme për Fakultetin e Ekonomisë në Prishtinë. Besimi themelor i vendosur këtu është se teknologjia moderne sot është pa dyshim një pjesë e rëndësishme e procesit të të mësuarit dhe se përfitimet e saj duhet të jenë të arritshme për të gjithë.

Ivana Les, menaxhere rajonale e NESCAFÉ 3in1, pajtohet me këtë, por nënvizon se, edhe pse jeta ka të bëjë me përparimin dhe edukimin e vazhdueshëm, nuk duhet harruar kurrë rëndësinë e relaksimit dhe të argëtimit. 

Ne jemi gjithmonë duke  dhënë më të mirën për të ndihmuar zhvillimin e të rinjve dhe kjo është e vërtetë për të gjitha projektet që organizojmë, veçanërisht për ata që i përkushtohen plotësisht. Sidoqoftë, ndërkohë që i inkurajojmë ata që të rriten profesionalisht në baza ditore, gjithashtu u kujtojmë atyre se sa të rëndësishme janë lidhjet shoqërore, zbutja dhe kënaqësia – kjo është pikërisht ajo që  përputhem me markën  tonë “, tha Les.

Nes Cafe 3në 1 kështu është duke vazhduar rrugën e nisur vite më parë ku ndihmoi gjithashtu në krijimin e qarqeve multimediale në institucionet e tjera relevante në Kosovë. Këtë vit studentët e Fakultetit të Ekonomisë në Prishtinë do të gëzojnë një kënd të rinovuar për mësim. Kompjuterë të rinj, tavolina dhe pajisje të tjera u blenë për Fakultetin, duke shtuar cilësinë e përgjithshme të studimeve dhe duke lejuar profesionistët e rinj të lexojnë, studiojnë dhe prezantojnë rezultatet e tyre kërkimore në kushte më të mira.

Vitin e kaluar, kompania mbështeti krijimin e një hapësire multimediale në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, Pjetër Bogdani, që tani përdoret nga shumë të rinj për të studiuar, lexuar ose për të krijuar miqësi të reja për kafe, si dhe për të organizuar aktivitete të ndryshme në grup.

NESCAFÉ 3në1″ Fushata “Start Smart “është duke u bërë një projekt rajonal i yni, të cilin ne jemi veçanërisht krenar sepse tregon angazhimin tonë të fortë për të ndihmuar komunitetet lokale të lulëzojnë në të gjitha fushat ku punojmë”, shton Ivana Les. “Ne shikojmë për institucione të ndryshme që kanë nevojë për ndihmën tonë, dhe me ndihmën e tyre zbulojnë pikat kyçe të dhimbjes, ne mund të ndihmojmë lehtësimin. Kështu i njohim punët tona, dhe ne do të vazhdojmë ta zgjerojmë këtë projekt në të mirë të mundësive tona “, përfundon ajo.

Përveç Kosovës, këtë vit fushata NESCAFÉ 3në1 “Start Smart” përfshiu edhe institucione në Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi, ku kompania ndihmoi në përmirësimin e kushteve të studimit në shumë biblioteka dhe fakultete gjatë dy viteve të fundit.

Arikull i sponsorizuar