Melinda Gates bëri paraqitjen e saj të parë publike që kur njoftoi divorcin me bashkëthemeluesin e Microsoft, Bill – duke treguar qartë se nuk mban më unazën e martesës.

Filantropistja 56-vjeçare veshi një kostum mbresëlënës të bardhë ndërsa u ngjit në skenë të mërkurën në forumin ‘Generation Equality’ të mbajtur në Paris.

Derisa po fliste për fuqizimin e grave, ajo mbajti dorën e majtë pranë fytyrës së saj – duke vënë në fokus se nuk e mban më unazën e martesës.

Melinda Gates (Foto: Getty Images)

E njëjta nuk bëri asnjë referencë për divorcin, por mbajti dorën e saj pranë fytyrës për të paktën katër sekonda, duke u dhënë kohë fotografëve që të kapin një gjë të tillë.

Reklama

Është një ndryshim nga bashkëshorti i saj, i cili në paraqitjet pas divorcit mbante akoma unazën që simbolizonte martesën e tyre.

Reklama
Të gjitha lajmet nga Melinda Gates Të gjitha lajmet nga Melinda Gates

Melinda u prit me duartrokitje kur njoftoi se fondacioni që ajo drejton ende me ish-miliarderin, The Bill & Melinda Gates Foundation, ishte duke premtuar më shumë se dy miliardë dollarë për projekte që luftojnë barazinë gjinore.

Melinda Gates (Foto: Getty Images)

Ajo u zotua se do të luftojë për të ndihmuar ‘të gjitha gratë’ që ‘të marrin fuqinë dhe ndikimin e tyre dhe ta përdorin atë në çdo mënyrë të mundshme’.

“Për shkak se gratë jo vetëm që duhet të kenë një vend në tryezë, ato duhet të jenë në çdo dhomë të vetme ku merren vendime”, tha ajo.

Reklama

Dyshja – të cilët kanë tre fëmijë së bashku – u ndanë në mars pas 27 vitesh martesë bashkë. /Telegrafi/

Melinda dhe Bill Gates (Foto: Getty Images)

Reklama