Ka modele në Audi që gëzojnë një status të veçantë.

Kështu, Audi A6 është një pikë referimi për sedanët e biznesit si një shembull i një ekuilibri të tipareve.

Sidoqoftë, dy modelet që gëzojnë ende status të veçantë janë TT dhe R8. Dhe ata janë në telashe tani.

Hildegard Wortmann, kreu i shitjeve globale të Audi, konfirmoi ndryshimet për revistën Top Gear.

Ai thotë se industria po ndryshon, por gjithashtu klientët janë të ngazëllyer për segmente të reja si kryqëzori coupe.

Dhe kështu R8 nuk përshtatet në atë histori, transmeton Telegrafi.

“R8 është një ikonë e markës sonë. Por ikonat e së kaluarës nuk janë domosdoshmërisht ikonat e së ardhmes. Pasardhësi i R8 nuk do të jetë vetëm R8 me motor elektrik. Duhet të jetë R8, por krejtësisht i ndryshëm”, shpjegon Wortmann.

E njëjta gjë vlen edhe për TT më të vogël.

Megjithëse makina është “autentike dhe e ngarkuar emocionalisht”, klientët po ndryshojnë dhe “bota është larguar nga roadster”, shpjegoi menaxheri i shitjeve.

Wortmann thotë se mbase njerëzit ndryshojnë dhe largohen nga ato segmente, por argëtimi nuk vdes kurrë.

“Audi gjithmonë ka bërë modele të ngarkuara emocionalisht. Shikoni konceptet tona, kështu që ne kemi shumë ide”, na ngushëllon Wortmann, duke rritur shpresat se vetura sportive në Audi nuk kanë humbur terren. /Telegrafi/