LAJMI I FUNDIT:

Ndërpritet greva në Postën e Maqedonisë, arrihet marrëveshje për pagat

Ndërpritet greva në Postën e Maqedonisë, arrihet marrëveshje për pagat

Protesta në Postën kombëtare të vendoset në pushim, paga për shtator të paguhet më së voni deri të premten, 28 tetor 2022, ndërsa për muajt e ardhshëm të paguhet në afatin e paraparë ligjor, deri më datën 15, dakorduan sot ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski dhe drejtori i Postave, Vasko Stefanov me përfaqësues të organizatave sindikale në këtë ndërmarrje, Boro Veigdenov dhe Mlladen Stojanovski, të shoqëruar nga kryetari i LSM-së, Darko Dimovski.

Reklama

Për epilogun nga takimi, përmes kumtesës informoi Ministria e Transportit dhe Lidhjeve, ndërsa Veligdenov dhe Stojanovski për AIM konfirmuan se protesta vendoset në pushim, por paralajmërojnë se nëse nuk plotësohet e dakorduara, do ta aktivizojnë paralajmërimin për protestë të përgjithshme para Qeverisë.

Ministria e Transportit dhe Lidhjeve në takimin u obligua që të dorëzojë informatë deri te Qeveria dhe në seancën e ardhshme qeveritare të vendos pikë në rendin e ditës, me të cilën u jepet obligim të gjitha institucioneve shtetërore t’i shfrytëzojnë shërbimet e SHA Postat e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në pajtim me ndryshimet e Ligjit për shërbime postare.

Të punësuarit në Postat kombëtare para një jave filluan me protesta të përditshme paralajmëruese, duke kërkuar në fillim pagesën e pagave për shtator. Protestat u mbajtën gjatë pauzave në filialet në Shkup dhe në tërë shtetin.

Në trend Lajme

Më shumë
Von Cramon e vrazhdë me policët në veri: Çka dreqin ju solli këtu, ku është kërcënimi

Von Cramon e vrazhdë me policët në veri: Çka dreqin ju solli këtu, ku është kërcënimi

Lajme
Veriu i Kosovës përplasë kongresistin Nunn me Grenellin: Mobilizimi ushtarak i Serbisë përbën rrezikun më të madh

Veriu i Kosovës përplasë kongresistin Nunn me Grenellin: Mobilizimi ushtarak i Serbisë përbën rrezikun më të madh

Politikë
Von Cramon në veri: Shumë gjëra mund të shkojnë keq në Kosovë nëse ky është realiteti - duhet të shohim opsione të tjera

Von Cramon në veri: Shumë gjëra mund të shkojnë keq në Kosovë nëse ky është realiteti - duhet të shohim opsione të tjera

Politikë
Borrell flet me Stoltenberg: Kosova duhet të mos ndërmarrë hapa të njëanshëm, destabilizues në veri

Borrell flet me Stoltenberg: Kosova duhet të mos ndërmarrë hapa të njëanshëm, destabilizues në veri

Siguri
Domatja shqiptare e sigurt, përgënjeshtrohet lajmi për kthim të një ngarkese nga BE-ja

Domatja shqiptare e sigurt, përgënjeshtrohet lajmi për kthim të një ngarkese nga BE-ja

Lajme
Kongresisti Nuun: SHBA-ja duhet të qëndrojë me Kosovën, sekretari Blinken t'i kundërvihet mobilizimit ushtarak të Serbisë

Kongresisti Nuun: SHBA-ja duhet të qëndrojë me Kosovën, sekretari Blinken t'i kundërvihet mobilizimit ushtarak të Serbisë

Politikë
Kalo në kategori