Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, i bën thirrje deputeteve të Kuvendit të Republikës së Kosovës ta votojnë amendamentin i cili avancon fushat e kulturës, rinisë dhe sportit, duke rritur krijimtarinë dhe cilësinë.

“Ne si ministri, përpos që kemi themeluar komisionin për vlerësimin e vërtetimeve për sponsorizim, tashmë kemi përfunduar të gjitha procedurat dhe kemi vërtetuar disa sponsorizime të cilat deri më tani nuk po arrijmë t’i implementojmë si rezultat i neglizhencës nga ana e institucioneve financiare, në këtë rast nga ana e ATK-së”, ka thënë ministri.

Ministri sqaroi se vënia në zbatueshmëri e ligjit për sponsorizime i hap rrugë zhvillimit të sportit, sportistëve, nxit krijimtarinë dhe angazhimin e artistëve, forcon institucionet kombëtare të kulturës si dhe kulturën e pavarur, si dhe avancon të rinjtë në përgjithësi.

Driton Kuka reagon rreth ligjit për Sponzorizim: Leni kauzat politike kur është në pyetje sporti Driton Kuka reagon rreth ligjit për Sponzorizim: Leni kauzat politike kur është në pyetje sporti

“Kjo bllokadë është e pakuptueshme përse po ndodh. Mbështetja e sportistëve dhe artistëve nuk bëhet vetëm duke qëndruar nëpër tribuna e në salla sportive e të kulturës si spektatorë, por duke krijuar mundësi ligjore e financiare për avancimin e tyre”, u shpreh ndër të tjera ministri Gashi.

Ndryshe, në mungesë të kuorumit në parlamentin e Kosovës ka dështuar miratimi i ligjit që do t’i ndihmonte shumë sportistët. /Telegrafi/