Kryesuesi i Komitetit për forca të armatosura të Senatit amerikan, senatori John McCain tha të martën në Sarajevë se turneu i tij në vendet e rajonit dhe më gjerë nënkupton se këtë pjesë të botës e konsideron si shumë të rëndësishëm, por njëra ndër arsyet është edhe ndikimi rus në këtë rajon.

McCain në Sarajevë udhëtoi nga Beogradi, ndërsa nesër do të qëndrojë në Podgoricë. Më herët ka vizituar Lubjanën dhe Zagrebin