Të pasurit një qen është gjë shumë e mirë për jetën tuaj shoqërore.

Pothuajse gjysma e njerëzve që mbajnë qen arrijnë të bëjnë miq të ri gjatë shëtitjeve me këlyshët e tyre, sipas një studimi të ri.

Hulumtimi që ka përfshirë 2,000 pronarë të qenve ka zbuluar se ata janë takuar me mesatarisht katër njerëz të ri secilën herë që kanë dalë për shëtitje.

Kjo ka shpirë qe edhe vet qentë të kenë një jetë të mirë shoqërore, ku 60% e pronarëve të qenve kanë besuar se kafsha e tyre shtëpiake ka gjithashtu shokë qen.

Ekspertët tregojnë se qeni është një mënyrë e përsosur për të filluar biseda me njerëz të ri.

Veç kësaj, posedimi i një qeni gjithashtu sjell përmirësime edhe në shëndetin mendor dhe atë fizik. /Telegrafi/