Një total prej 289 rastesh të reja pozitive të infeksionit janë regjistruar në laboratorët e Institutit dhe laboratorë të tjerë në vend që kryejnë diagnostikimin PCR në coronavirus në 24 orët e fundit.

Tre vdekje u raportuan nga Podgorica, Andrijevica dhe Berane, të lindur në 1953 (2) dhe 1957, të cilët u trajtuan në Qendrën Klinike të Malit të Zi dhe OB Berane (2).

Në 24 orët e fundit, u raportua shërimi i 189 pacientëve me COVID-19, raporton rtcg.me. Numri i përgjithshëm i rasteve aktive në Mal të Zi aktualisht është 3,646.

Që nga fillimi i vitit, numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virus është 9,717.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin që nga fillimi i qershorit është 145, dhe që nga fillimi i vitit 154. /Telegrafi/