LAJMI I FUNDIT:

Lehtësohet puna e mediave, Gjykata e Lartë me vendim të ri për raportim nga seancat gjyqësore

Lehtësohet puna e mediave, Gjykata e Lartë me vendim të ri për raportim nga seancat gjyqësore

Gjykata e Lartë e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e sotme të përgjithshme vendosi qëndrim parimor për akreditimin e mediave në lidhje me lejet për incizim dhe fotografim, me të cilin zgjidhet çështja për praktikë të ndryshme gjyqësore për lejet e dhëna për incizim ose fotografim për një lëndë të caktuar, ndërsa lidhur me zbatimin e nenit 360 të Ligjit për Procedurën Penale dhe nenit 105 të Rregullores së Gjykatës.

“Leja e dhënë nga ana e kryetarit të Gjykatës së Lartë të Republikës së Maqedonisë së Veriut për incizimin ose fotografimin e një rasti të caktuar vlen nga dita e dhënies së lejes deri në përfundimin e debatit për lëndën”, thuhet në qëndrimin parimor.

Kryetarja e Gjykatës së Lartë, Besa Ademi, e cila përgatiti dhe propozoi qëndrimin parimor, theksoi se qëndrimi parimor do të inkorporojë parimin e sigurisë juridike dhe parimin e transparencës, me qëllim të sigurimit të zbatimit konsekuent të dispozitave ligjore, por edhe lehtësimin e punës së medias.


Përcaktimi i qëndrimit parimor ka ardhur si rezultat i bashkëpunimit dhe komunikimit intensiv të Gjykatës së Lartë me Këshillin Gjyqësor Mediatik në kuadër të të cilit janë problemet e zbuluara të cilat dalin nga ekzistimi i praktikave të ndryshme gjyqësore dhe që vështirësojnë punën e mediave.

Në të njëjtën kohë, qëndrimi parimor bazohet edhe në përpjekjet e Këshillit për Gjyqësor të Hapur qëllimi i të cilit është përparimi i transparencës së gjykatave dhe zbatimi konsekuent i parimit të opinionit si një nga faktorët kyç për sundimin e të drejtës.

Në trend Lajme

Më shumë
Hoxhaj: Kriminelët serbë nga veriu i Kosovës, të përfshirë në planet e vrasjes së Gjukanoviqit

Hoxhaj: Kriminelët serbë nga veriu i Kosovës, të përfshirë në planet e vrasjes së Gjukanoviqit

Lajme
Sveçla dënon sulmin që ndodhi në një lokal në veri: Rendi e ligji do të triumfojnë me çdo kusht mbi terrorin

Sveçla dënon sulmin që ndodhi në një lokal në veri: Rendi e ligji do të triumfojnë me çdo kusht mbi terrorin

Lajme
Këto janë 10 plazhet më të bukura shqiptare sipas revistës

Këto janë 10 plazhet më të bukura shqiptare sipas revistës "Condé Nast Traveler"

Lajme
Jo temperaturat, por çmimet 'përvëluese' boshatisin plazhet në Shqipëri

Jo temperaturat, por çmimet 'përvëluese' boshatisin plazhet në Shqipëri

Lajme
Haradinaj: Gjithçka që ndërton Kurti është në themelet e tjetërkujt

Haradinaj: Gjithçka që ndërton Kurti është në themelet e tjetërkujt

Lajme
Temperaturat deri 39 gradë Celisus në javën e tretë të korrikut, IHMK bën apel për kujdes

Temperaturat deri 39 gradë Celisus në javën e tretë të korrikut, IHMK bën apel për kujdes

Lajme
Kalo në kategori