Nëse panxharët nuk janë pjesë e rregullt e dietës tuaj, atëherë patjetër se duhet të filloni t’i konsumoni. Panxharët përmbajnë betalaine, të cilat kanë efekte antioksidante, antipezmatuese dhe detoksikuese.

Veç tjerash, këto perime shumëngjyrëshe përmbajnë edhe vlera të fuqishme ushqyese të cilat jua mbrojnë shëndetin e zemrës, parandalojnë defektet e ndryshme të lindjes dhe disa lloje të kancerit.

Niveli i lartë i posedimit të fibrave, bën që panxharët të jenë të mirë edhe për luftimin e kapsllëkut sepse panxharët konsiderohen si super-ushqim për zorrën e trashë.

Ndërsa nëse vuani nga shtypja e lartë e gjakut, disa studime të ndryshme kanë zbuluar se panxharët mund t’jua ulin nivelet e larta të shtypjes së gjakut brenda pak orëve.