Kuvendi miratoi Buxhetin për vitin 2020 dhe Ligjin për ekzekutimin e Buxhetit të vitit 2020 në kuadër të seancës së sotme të 125 për debatin rreth buxhetit.

Buxheti i vitit për vitin e ardhshëm arrin shumën prej 3.9 miliardë euro, të ardhurat janë parashikuar prej 3.6 miliardë euro, ndërsa deficiti buxhetorë është parashikuar 2.3 përqind.

Investimet kapitale janë parashikuar në 23.6 miliardë denarë, rritja ekonomike parashikohet të jetë 3.8% dhe inflacioni të mbetet i ulët në 1.7%.

Në debatin dhjetë ditësh për amendamentet e buxhetit në Komisionin amë për financim dhe buxhet u miratuan 12 amendamente të cilat u bënë pjesë e buxhetit./Telegrafi/