Mbrojtësi i Hammarby, Edvin Kurtulus është ftuar nga Kosova A, por ka zgjedhur t’i thotë ‘jo’ për shkak se dëshiron të përfaqësojë Suedinë, ndërsa për ueb faqen e klubit ai ka folur edhe për zgjedhjen e tij.

Tashmë dokumentet e nevojshme për ndryshimin e kombëtareve janë dërguar në FIFA dhe Edvini së bashku me drejtuesit e kombëtares suedeze janë në pritje të vendimit zyrtar.

Edvin Kurtulus e ka përfaqësuar rregullisht Kosovën U21, ku së fundmi ishte edhe kapiten, duke bërë që vendimi i tij të zhgënjej shumë njerëz.

“Rregullat e FIFA-s janë të qarta”, Giresse e komenton vendimin e Kurtulusit për t’u larguar nga Kosova “Rregullat e FIFA-s janë të qarta”, Giresse e komenton vendimin e Kurtulusit për t’u larguar nga Kosova

“Për shkak të asaj që qarkullon në media për zgjedhjen time të kombëtares, dua vetëm të them se jam shumë krenar që Kosova më dëshiron në kombëtaren e saj A, por më duhet të bëjë një zgjedhje. Unë kam nderin të dua dy vendet, por kam edhe përgjegjësinë, të marr një vendim që do të ndihet thellë. Për mua edhe Suedia edhe Kosova janë në zemër”.

“Meqenëse kam lindur, rritur dhe rritur në Suedi, më duket shumë e drejtë që është Suedia që dua të përfaqësoj. Kam pasur disa biseda të mira me Janne Andersson dhe shpresoj që së shpejti ta quaj veten një lojtare të kombëtares suedeze A”.

“Dokumentet janë dërguar dhe shpresoj se do të shkojë shpejt dhe pa probleme që të mund t’i bashkohem”, ka thënë Kurtulus.

Edhe përzgjedhësi Janne Andersson, ka folur për rastin, duke thënë se është shumë i lumtur që ai ka zgjedhur Suedinë.

“Unë dhe Edvini kemi biseduar dhe kemi bërë një bisedë të mirë. Tani që ai është përzgjedhur për skuadrën A të Kosovës, atij i është dashur të bëjë një zgjedhje aktive se cilën kombëtare dëshiron të përfaqësojë në të ardhmen. Jam shumë i lumtur që është Suedia që ka zgjedhur”, ka thënë ai. /Telegrafi/