LAJMI I FUNDIT:

Kurti numëron punët e Qeverisë për arsim: Liruam nga pagesa studentët, ndamë mbi 4 mijë bursa për ta

Kurti numëron punët e Qeverisë për arsim: Liruam nga pagesa studentët, ndamë mbi 4 mijë bursa për ta

Kryeministri Albin Kurti ka përmendur angazhimet e Qeverisë për sektorin e arsimit gjatë vitit 2022.

Kurti ka shkruar në Facebook se me qëllim arsimin cilësor dhe gjithëpërfshirës, që zhvillon potencialin dhe kompetencat, gjatë vitit të kaluar kanë miratuar strategjinë e re të arsimit 2022-2026, rikthimin e Agjencinë e Kosovës për Akreditim në ENQA si anëtare e asocuar dhe lirimin nga pagesa afër 43 mijë studentë.

Përveç strategjisë së re për arsim, Kurti ka përmendur edhe ndajren e mbi 4 mijë bursave për studentë, heqjen e pagesave, ndërtimin e shkollave të reja e kështu me radhë.

Postimi i plotë i Kurtit:

Reklama

Me qëllim arsimin cilësor dhe gjithëpërfshirës, që zhvillon potencialin dhe kompetencat, gjatë vitit të kaluar:

Miratuam Strategjinë e re të arsimit 2022-2026;

Reklama

Rikthyem Agjencinë e Kosovës për Akreditim në ENQA si anëtare e asocuar;

Liruam nga pagesa afër 43 mijë studentë;

Ndamë:

– Rreth 2.000 bursa për studentët e dalluar për studime brenda dhe jashtë vendit;

– Mbi 100 bursa për nxitjen e vajzave dhe djemve për studime në profile deficitare;

– Afro 2.000 bursa për fushat STEM;

– 300.000 euro bursa për nxënësit e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian.

Ndërtuam 4 shkolla fillore dhe të mesme të ulëta, 3 salla të edukatës fizike;

Reklama

27 shkolla janë furnizuar me inventar, 22 salla të edukatës fizike me pajisje sportive, 55 objekte shkollore me pako për mirëmbajtje, dhe 22 objekte shkollore me pajisje laboratorike;

Ndamë 300.000 euro për qendrat mësimore te fëmijëve rom, ashkali dhe egjiptian; si dhe 350.000 euro për punë me fëmijë me talente dhe fëmijë me nevoja të veçanta.

Reklama

100 asistentë më shumë për fëmijët me nevoja të veçanta (viti 2023 përmbyllet me 500 asistentë);

Bëmë unifikimin e Abetares Kombëtare në bashkëpunim me Republikën e Shqipërisë;

Finalizuam dhe botuam tekstin e Gjuhës shqipe, niveli i parë për fëmijët në mërgatë;

Filluam pilotimin e arsimit dual për 4 profile: murator, floktar, kuzhinier dhe asistent i mikpritjes hoteliere, në 5 shkolla profesionale dhe 3 komuna;

Reklama

Kosova u bë anëtare me të drejta të plota në programin Horizon Europe. 5 projekte të fituara në vlerë rreth 600.000 euro. /Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Arrestohet shoferi i BMW-së që u bë viral në internet - policia thotë se i figurojnë 225 gjoba në trafik

Arrestohet shoferi i BMW-së që u bë viral në internet - policia thotë se i figurojnë 225 gjoba në trafik

Lajme
Vuçiq paralajmëroi vizitën në Kosovë, Kurti: Natyrisht se nuk do t’i jap leje, është i padëshiruar

Vuçiq paralajmëroi vizitën në Kosovë, Kurti: Natyrisht se nuk do t’i jap leje, është i padëshiruar

Lajme
Salihaj: Rugova kishte presion të jashtëzakonshëm nga ndërkombëtarët të dalë me deklaratë kundër fillimit të luftës

Salihaj: Rugova kishte presion të jashtëzakonshëm nga ndërkombëtarët të dalë me deklaratë kundër fillimit të luftës

Lajme
Hoxha: Rugova fitoi, Thaçi nuk erdhi në pushtet pa u “shndërrua” në Rugovë - edhe Kurti është drejt asaj rruge

Hoxha: Rugova fitoi, Thaçi nuk erdhi në pushtet pa u “shndërrua” në Rugovë - edhe Kurti është drejt asaj rruge

Lajme
Kurti: Nuk është mirë të thoni

Kurti: Nuk është mirë të thoni "Asociacioni po bëhet"

Lajme
I dëmtuari tregon se Arsiq i tha ‘kape 25-vjeçarin e vrarë dhe tregoju terroristëve tjerë çka ka për t’iu ndodhur’

I dëmtuari tregon se Arsiq i tha ‘kape 25-vjeçarin e vrarë dhe tregoju terroristëve tjerë çka ka për t’iu ndodhur’

Drejtësi
Kalo në kategori