Ekipi në terren i Strehës për Kafshët e Trajtuara të Qytetit të Zagrebit, ndërhyri sot në ambientet e Ministrisë së Bujqësisë dhe u kujdes për koloninë e lakuriqëve të natës që punonjësit e Ministrisë vunë re pas kondicionerit në dhomën e takimeve.

“Punonjësit e Ministrisë vunë re lakuriqët e natës pas kondicionerit në dhomën e takimeve dhe informuan Agjencinë Kroate të Mjedisit dhe Natyrës. HAOP bëri thirrje për ndihmë nga kapësit e Strehës në Dumovec,” njofton Streha për kafshët e neglizhuara të Qytetit të Zagrebit.

33 lakuriqët e natës u kapën shpejt në një kuti, dhe ata u liruan në natyrë.

Lakuriqët, gjitarët e vetëm fluturues, mbrohen me ligj në Kroaci, transmetojnë mediat kroate.