Leon Kossoff ishte piktor pionier në e Britani pas Luftës së Dytë Botërore. Ai vdiq më 4 korrik në moshën 92-vjeçare.

Ankthi, paragjykimi dhe humbja dominon në përshkrimin e tij për Londrën gjatë luftës, si dhe të anëtarëve të familje.

Më poshtë janë disa nga veprat më të njohura së shënojnë më së miri karrierën e tij. /Telegrafi/

“Një rrugë në Uillesden, vera e hershme”, 1983

“Ndërtesa ‘Shell’”, 1962

“Pema e qershisë dhe një vajzë e vogël”, 2007-2008

“Objekti ‘Cross’, ditë e stuhishme, Day no. 4”, 2004

“Pishina për fëmijë, ora 11, e shtunë mëngjes, gusht 1969”, 1969