Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka njoftuar se është konfirmuar një rast i ri me coronavirus në Kosovë.

Rasti i fundit ka çuar në 126 numrin e të infektuar me coronavirus, në vendin tonë.

Ndërkaq 10 persona janë shëruar dhe një person ka vdekur si pasojë e infektimit.

“Sot pasdite përfundoi testimi i 58 pacientëve të dyshimtë nga Klinika Infektive dhe Klinika e Pulmologjisë, ku një (1) prej të cilëve rezultoi pozitive.

Do të hulumtohen të gjitha kontaktet dhe të testohen.

Në këtë situatë vetëdija dhe ndihma e juaj është e domosdoshme. Mbani distancë nga tjetri. Reduktoni daljet veç në raste emergjente. Ndiqni rekomandimet nga Ministria e shëndetësisë dhe Instituti kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës.

Reklama

Por, nëse nuk u përmbahemi masave të rekomanduara më herët nga MSh dhe IKSHPK për qëndrim në shtëpi, respektim të masave higjienike dhe të distancimit social, atëherë rrezikojmë të kemi përhapje komunitare”, thuhet në njoftim./Telegrafi/

Reklama