Shitësi me pakicë dhe prodhuesi i qumështit Abi nga Prizreni ka nënshkruar marrëveshjen për ndërtimin e sistemit të energjisë diellore me një kapacitet maksimal prej 2.13 MW.

Kompania Jaha Solar njofton se do të ndërtojë sistemin fotovoltaik në çati për Abi, një kompani që prodhon produkte ushqimore dhe zotëron dyqane me pakicë, një qendër tregtare dhe një hotel.

Prodhuesi vendor i paneleve diellor shtoi se ky do të është objekti më i madh i këtij lloji në Kosovë dhe rajon.

Abi kontraktoi Jaha Solar për dizajnin, furnizimin dhe instalimin e një sistemi fotovoltaik me një kapacitet maksimal prej 2.13 MW.

Kompania me seli në Prizren përpunon fruta dhe perime dhe ka fabrika për produkte kimike dhe qumështore.

Jaha Solar shtoi se klienti i saj po i bashkohet bizneseve lokale që kontribuojnë në mbrojtjen e mjedisit. Firma tha se ka projektuar dhe instaluar panele diellore me një kapacitet total maksimal prej 10 MW. /Telegrafi/