LAJMI I FUNDIT:

As kolegji dhe as karriera nuk janë provë: Ky është një tregues i qartë se dikush është jashtëzakonisht inteligjent

As kolegji dhe as karriera nuk janë provë: Ky është një tregues i qartë se dikush është jashtëzakonisht inteligjent

Njerëzit shpesh e lidhin arsimin, statusin social ose karrierën me inteligjencën e dikujt. Por kjo nuk ka asnjë lidhje me të

Reklama

Fakti që dikush, për shembull, ka një diplomë universitare, nuk tregon domosdo se ai është tepër inteligjent.

Por nëse ai pranon gabimet dhe kupton se ato janë pjesë e jetës, atëherë mund të thuhet se është më inteligjent se të tjerët dhe kjo është një shenjë me të cilën mund të dalloni se dikush është inteligjent.

Njerëz të tillë e dinë se shumëçka mund të mësohet nëpërmjet gabimeve dhe se në fakt ato janë leksione jete, transmeton Telegrafi.

Një fjalë e urtë kineze thotë: “Ai që bën një pyetje është budalla për pesë minuta, ai që nuk bën pyetje – mbetet budalla përgjithmonë”.

Njerëzit inteligjentë e dinë se, edhe pse kanë mësuar gjatë gjithë jetës së tyre, ka ende shumë që ata nuk i dinë, por që mund t’i mësojnë. Ata bëjnë pyetje derisa të marrin një përgjigje të qartë. Nëse nuk kuptojnë diçka, do të kërkojnë shpjegim.

Ndonjëherë ato mund të duken edhe të mërzitshme, sepse derisa të kenë një pamje të plotë në kokën e tyre, nuk do të ndalen me pyetjen. Kjo është veçanërisht e dukshme tek fëmijët shumë të zgjuar që mendojnë për gjithçka shumë më tepër se moshatarët e tyre. /Telegrafi/