Ka 227 destinacione të ndryshme udhëtimi në të gjithë botën që kërkojnë një pasaportë për të hyrë në kufij.

Asnjë vend nuk ka garantim të hyrjes në secilin vend, por lëvizja në rritje globale lejon që ata që janë në pozitat e larta të afrohen shumë. Ndaj, nuk është çudi që më shumë njerëz po aplikojnë për shtetësi të dyfishtë, shkruan EuroNews.

Të dhënat e mbledhura nga Indeksi i Pasaportave Henley paraqesin një pamje interesante të gjendjes së udhëtimeve në të ardhmen, duke parë pamjen më të madhe se kush lejohet ku dhe pse në një botë pas pandemisë.

Foto: GettyImages

Reklama

Indeksi përdor informacion nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA) për të llogaritur se sa destinacione udhëtimi janë të arritshme për 199 pasaportat që ekzistojnë në të gjithë botën.

Reklama

Ndërsa vrulli i vaksinave rritet në të gjithë Evropën, ka një shans që disa prej nesh mund të përdorin në të vërtetë pasaportat tona këtë vit.

Por cili vend mban çelësin për më së shumti mundësi udhëtimi?

Ja se çfarë gjetën rezultatet për vitin 2021:

Vendi i pestë: Danimarka dhe Austria (189 vende)

Foto: AFP

Vendi i katërt: Italia, Finlanda, Spanja, Luksemburgu (190 vende)

Foto: Canva

Vendi i tretë: Koreja e Jugut dhe Gjermania (191 vende)

Foto: AFP

Vendi i dytë: Singapori (192 vende)

Foto: AFP

Vendi i parë: Japonia (193 vende)

Foto: Canva