Është lehtë të bini viktimë e shprehive të këqija të ushqimit kur keni një stil të ngarkuar të jetesës.

Megjithatë, shmangia e mëngjesit dhe konsumimi i darkës në orët e vona të mbrëmjes mund të sjellin komplikime direkte në zemrën tuaj.

Sipas një studimi të ri, ngrënia e darkës shumë afër orarit të fjetjes dhe mos konsumimi i mëngjesit mund të shpijnë në probleme serioze pasi të keni pësuar një herë sulm në zemër.

Zbulimet, të cilat janë publikuar në “European Journal of Preventive Cardiology”, kanë zbuluar se pacientët të cilët veçse kishin pësuar një herë sulm në zemër, kishin pasur deri në pesëfish shanse më të mëdha të pësonin sulm të dytë të zemrës nëse e kishin ndjekur atë mënyrë të të ushqyerit.

Konsumimi i vonshëm i darkës definohet si konsumimi i shujtës brenda dy orëve para kohës së gjumit për të paktën tri herë në javë.

Nëse jeni në mesin e këtyre personave, atëherë është më mirë t’i ndiqni këto këshilla nga ekspertët – pra ta hani darkën me kohë dhe të mos e shmangni shujtën e mëngjesit, e cila konsiderohet si më e rëndësishmja e ditës. /Telegrafi/