LAJMI I FUNDIT:

Këngët e panjohura të Tefta Tashkos…

Këngët e panjohura të Tefta Tashkos…

Gjashtë këngë të Tefta Tashko Koços, të panjohura më parë, regjistruar në tre disqe në vitin 1942 në Milano, janë sjellë në Korçë.

Këngët janë regjistruar nga shtëpia diskografike “Columbia” dhe disqet tani janë vendosur në Muzeun Kombëtar të Arsimit.


Në vlerësim të figurës së sopranos, disqet e regjistruara nga artistja, materiale fotografike dhe dokumentarë të saj, u ekspozuan në ambientet e këtij muzeu.

Ndërkohë, sipas studiuesit të historisë, Niko Kotherja, këto materiale janë një dëshmi me vlerë për historinë tonë kulturore.

Disqet me zërin e artistes janë gjetur brenda Shqipërisë duke plotësuar kështu repertorin prej 42 këngës të sopranos së njohur shqiptare. /TCH/

Në trend Kultura

Më shumë
Agallarët e kuq e kanë kallur Shqipërinë në zgjedhën e Rusisë dhe të Serbisë

Agallarët e kuq e kanë kallur Shqipërinë në zgjedhën e Rusisë dhe të Serbisë

Kulture
YMER ELSHANIT

YMER ELSHANIT

Surrealizmi

Surrealizmi

Arbërishtja, gjuhë në rrezik

Arbërishtja, gjuhë në rrezik

Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

Poezia më e vjetër e dashurisë

Poezia më e vjetër e dashurisë

Kulture
Kalo në kategori