Pronarët e Liverpoolit, Fenëay Sports Group (FSG) kanë hapur bisedime me grupe nga Arabia Saudite dhe Katari për shitjen e klubit anglez.

Reklama

Sipas Daily Mail, FSG kanë zhvilluar diskutime me dy konsorciume me bazë në Lindjen e Mesme për një blerje prej 3 miliardë funtesh.

Përfaqësues të konsorciumeve nga Arabia Saudite dhe Katari kanë shprehur interes për blerjen e klubit.

Disa burime raportojnë se zyrtarët e konsorciumit i janë drejtuar drejtorit të Fenëay Sports Group, Mike Gordon – njeriu përgjegjës për shitjen e Liverpoolit – për të regjistruar interesin e tyre.

Kuptohet që të dy grupet janë kompani private dhe jo shtetërore.

Reklama

Megjithatë, të dy konsorciumet mendohet se kanë lidhje të ngushta me familjet në pushtet të vendit të tyre.

Reklama

Ministri i Sportit i Arabisë Saudite, Princi Abdulaziz bin Turki Al-Faisal këtë javë inkurajoi ofertat për blerjen e Liverpoolit dhe Manchester Unitedit.

Të dy klubet kanë eksploruar opsionet e mundshme të shitjeve gjatë muajit të kaluar. /Telegrafi/